Voorbeelden van Theater op Maat

Theater op Maat wordt voor verschillende doelstellingen ingezet bij bedrijfsbijeenkomsten. Een veelgevraagde opzet is een afsluitend, interactief optreden waarin de inhoud van de dag op een verrassende wijze nog eens de revue passeert. Dit optreden laat de conclusies zien en zorgt voor een positieve dagafsluiter. Energie, humor en interactie staat bij dit optreden centraal.

Theater op Maat wordt vaak ingezet als energizer. Tijdens het programma zorgen de acteurs voor een energiek intermezzo waardoor het publiek weer fris de bijeenkomst kan vervolgen. Op een ludieke wijze wordt in de intermezzo's een samenvatting gegeven, een situatie scherp gezet of het publiek opgewarmd.

Rabobank Tilburg

Voor Rabobank Tilburg e.o. is tijdens een personeelsbijeenkomst Theater op Maat ingezet als presentatorfunctie. De acteurs van Tijssen Theaterprodukties zorgden voor de rode lijn, hielden de tijd in de gaten en lieten tussen het programma met verschillende energizers het publiek te betrekken bij de verschillende onderdelen van de dag. Rob van den Ende, directeur Rabobank Tilburg e.o.: "Wij hadden improvisatieacteurs als presentatoren ingehuurd om de onderdelen aan elkaar te 'entertainen'. Zij deden dit vier dagen lang met verve en bereikten doorlopend een 'never a dull moment' niveau. Het programma werd gepresenteerd met veel vaart onder een floers van professionele originaliteit. Zij verheffen improviseren tot kunst. Tot slot: onze medewerkers praten nu nog steeds over het optreden van de Tilburg Tigers, daarna pas over 'maatschappelijk verantwoord ondernemen'..."

ROC

Voor personeelsbijeenkomsten van diverse ROC's hebben acteurs met docenten werksituaties nagebootst. Het doel was om docenten te trainen in het afnemen van coaching- en beoordelingsgesprekken bij studenten. Diverse cases zijn aan bod gekomen waarmee de docenten in de praktijk te maken hadden. Daarbij werd door de acteurs en trainer direct feedback gegeven zodat de docenten met meer bagage in de praktijk aan de slag konden.

Stichting Lokale Versterking

Voor Stichting Lokale Versterking heeft Tijssen Theaterprodukties een film ontwikkeld die tijdens de manifestatie als sluiting gepresenteerd werd. In de film gingen kritische verslaggevers op zoek naar het resultaat van de dag. Met een humoristische inslag werd de problematiek duidelijk neergezet. De film wordt nu nog gebruikt door de stichting om contacten te prikkelen voor hun missie. Gerrie Kohler, programmamaker Stichting Lokale Versterking: "Stichting Lokale Versterking zet zich in voor belangen van mensen met een psychiatrische beperking. Wij hebben voor een aantal manifestaties deze theatergroep uitgenodigd en aan het werk gezien. Kanjers, ze hebben deze groepen en hun problematiek zo goed naar voren gebracht dat de bezoekers die hier nauwelijks enig zicht op hebben goed wakker geschud. Wij bevelen ze van harte aan, goed inlevingsvermogen, veel creativiteit en een uitstekende performance."

Bekijk meer referenties.